potvrdili

EU razmatra Johnsonov zahtjev o produženju roka za Brexit

Boris Johnson
21.10.2019.
u 16:01

Europska komisija priopćila je u ponedjeljak kako činjenica da britanski premijer Boris Johnson nije potpisao pismo sa zahtjevom o produženju roka za Brexit nema utjecaja na njegovu validnost i da Europska unija razmatra zahtjev.

Dok se britanski političari svađaju oko britanskog napuštanja EU, Johnsona je prinudio parlament da zatraži tromjesečnu odgodu datuma Brexita od 31. listopada.

Johnson je poslao nepotpisano pismo predsjedniku Europskog vijeća Donaldu Tusku u subotu navečer, s dodatkom u kome navodi da se protivi svakoj odgodi.

Glasnogovornica komisije Mina Andreeva danas je izjavila kako je "predsjednik Tusk potvrdio da je primio zahtjev o produženju u subotu i sada se konzultira s 27 članica EU".

Andreeva je kazala da je EU već započela s ratificiranjem sporazuma o Brexitu postignutog s Johnsonom u prošlom tjednu, prenosi Associated Press.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije