Erdogan:

Europa utočište za terorističke grupe

Erdogan
FENA
10.05.2016.
u 19:17

Turski predsjednik Tayyip Erdogan optužio je u utorak europske nacije da su utočišta za politička krila terorističkih skupina i europsko držanje lekciji Turskoj o tome kakav bi zakon protiv terorizma trebala imati nazvao je "crnom komedijom", javlja Hina.

Europska unija najavila je prošli tjedan ukidanje viza za turske državljane u zamjenu za pomoć Ankare u zaustavljanju migrantskog vala prema Europi, no poziva Tursku da svoj antiteroristički zakon uskladi s europskim standardima.

Erdogan je to odbacio  kazavši da će Turska raditi po svom, a u utorak je u Ankari izrazio nadu da će EU održati obećanje o ukidanju viza najkasnije do listopada.

"Europske zemlje i dalje su utočišta političkih krila terorističkih skupina. To što EU kritizira našu zemlju u pogledu definicije terorizma je crna komedija", rekao je i dodao "očekujemo ponajprije da članice EU poprave vlastite zakone kojima podržavaju terorizam".

Njegove su riječi poruka Europi da se situacija promijenila otkako je ostavku najavio premijer Ahmed Davutoglu koji je s Bruxellom dogovorao uvjete sporazuma.

Turska mora ispuniti još pet od 72 kriterija koje EU nameće svim državama u zamjenu za ukidanje viza, a jedan od njih je sužavanje definicije terorizma.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije