WASHINGTON

FBI od Trumpa traži da ne objavljuje tajnu zabilješku

Donald Trump
Reuters/PIXSELL
01.02.2018.
u 09:29

Američki Federalni istražni biro se javno suprotstavio namjeri republikanaca da se objavi dokument koji, navodno, dokazuje postojanje anti-Trump raspoloženja unutar FBI, prenosi BBC.

- Duboko smo zabrinuti zbog materijalnih greški koje u osnovi utječu na točnost dokumenta – naveo je FBI.

Bijela kuća je, kako navode mediji, najavila da bi dokument mogao biti objavljen danas. Demokrati tvrde da je namjera objave da se diskreditira istraga koju FBI vodi o vezama Trumpa s Rusijom. Objavljivanje zabilješke može odobriti Trump.

- Bit će vrlo brzo obavljena i moći će je vidjeti cijeli svijet – rekao je šef ureda u Bijeloj kući John Kelly.

Nekoliko sati kasnije, FBI, koji se inače vrlo rijetko oglašava u ovakvim situacijama, je prosvjedovao jer su imali ograničeno vrijeme za provjeru zabilješke prije nego je nadležni komitet Kongresa odlučio da je objavi.

Demokrati optužuju republikance da su u tajnosti izmijenili zabilješku prije nego su je poslali Bijeloj kući. Zabilješka navodno sadrži dokaze da su Trumpovi suradnici u kampanji bili meta praćenja bez odgovarajuće odluke, prenosi Fena. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?