tradicionalna večera

Federica Mogherini domaćin radne večere s partnerima Zapadnog Balkana

23.09.2019.
u 10:30

Visoka predstavnica za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednica Europske komisije, Federica Mogherini, sinoć je upriličila tradicionalnu radnu večeru s čelnicima partnera sa Zapadnog Balkana, na marginama 74. Generalne skupštine UN-a u New Yorku.

S obzirom na jasnu perspektivu Europske unije koju ima Zapadni Balkan, visoka predstavnica i predstavnici regije razmotrili su postignuti značajan napredak i predstojeće zadatke. Izrazili su podršku početku pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom o pristupanju Europskoj uniji, ističući da je ova odluka ključna ne samo za ove dvije zemlje, već i za cijelu regiju i EU.

Svi su podržali i nastavak dijaloga između Srbije i Kosova i što skorije zaključenje zakonski obvezujućeg sporazuma o potpunoj normalizaciji odnosa.

Partneri na Zapadnom Balkanu potvrdili su snažno opredjeljenje EU perspektivi, naglašavajući nastavak rada na reformama, kao i na regionalnoj suradnji i dobrim susjedskim odnosima.

Visoka predstavnica i lideri Zapadnog Balkana izrazili su solidarnost sa Albanijom koju je ovog vikenda pogodio niz snažnih potresa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije