prosvjednici ih ometaju

FOTO Molitelji na trgovima diljem Hrvatske: U Zagrebu policajci lovili mladića koji je krao transparent

Molitelji u Hrvatskoj
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/10
06.04.2024.
u 10:01

Prema izvještajima s terena, prosvjednici u Zagrebu leže na podu, uzvikuju "moj izbor" i bubnjanjem ometaju molitelje koji su se okupili oko 8:30 sati

Prva je subota u mjesecu što znači da se na trgovima diljem Hrvatske okupljaju molitelji kako bi se klečanjem u javnosti i glasnom molitvom zalagali za vrijednosti koje smatraju bitnima. Među njima su predbračna čistoća žena, čednost u odijevanju žena, i duhovni autoritet muškarca kao glave obitelji.

Muškarci s krunicama i plakatima pristižu na svoje predodređene lokacije. Prošlog mjeseca demonstraciju su ometali prosvjednici koji, naročito u Zagrebu, pružaju otpor na svakom skupu, a počeli su dolaziti i u druge gradove. Zagrebački skup redovito posjećuje i Ivan Pernar.

Prema izvještajima s terena, prosvjednici u Zagrebu leže na podu, uzvikuju "moj izbor" i bubnjanjem ometaju molitelje koji su se okupili oko 8:30 sati, prenosi 24sata. Situaciju nadgledaju policijski službenici. Osim u Zagrebu, muškarci se mole i u Karlovcu, Slavonskom Brodu, Vinkovcima, Virovitici, Osijeku, Zadru, Šibeniku, Trogiru, Splitu i Dubrovniku.

 

Prema fotografijama iz raznih gradova, u Karlovcu se neometano moli nekolicina muškaraca, a u Rijeci ih je došlo nešto više. Imaju policijsku zaštitu, a nedaleko od njih stoje prosvjednici s velikim transparentom na kojemu piše "Klečite nad ubijenim ženama". U Trogiru se pred moliteljima održava performans "Tiha misa" koji je prvih nekoliko moljenja održan u Zagrebu.

U Zagrebu je došlo do manjeg incidenta kada je nepoznati mladić došao do djevojke koja je prosvjedovala i pokušao joj uzeti transparent. Između njih je počelo naguravanje zbog kojeg se uključila i policija, a mladić im je pokušao pobjeći, prenosi 24sata. Ipak, brzo su ga ulovili i priveli na drugoj strani Trga.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije