A DOGODI SE...

FOTO Putin bi se mogao naljutiti: Ruska ambasada objavila kartu svijeta, potkrao im se priličan gaf

Twitter
29.08.2023.
u 09:08

Karta koju su Rusi objavili prikazuje Ukrajinu u njenim međunarodno priznatim granicama, s istočnim dijelovima koje su Rusi anektirali nakon invazije, ali i Krimom

"Realnost novog multipolarnog svijeta", stoji u opisu karte koju je na platformi X, bivšem Twitteru, objavila ruska ambasada u Južnoj Africi. Cilj statusa bio je prikazati BRICS kao rastuću ekonomsku organizaciju, ali umjesto toga prikazao je Krim kao dio Ukrajine.

Karta koju su Rusi objavili prikazuje Ukrajinu u njenim međunarodno priznatim granicama, s istočnim dijelovima koje su Rusi anektirali nakon invazije, ali i Krimom, piše Newsweek.

 

 

BRICS, skupinu država s gospodarstvima u usponu čine Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južna Afrika, a na karti kao dijelovi udruženja prikazane su i Etiopija, Argentina, Egipat, Ujedinjeni Arapski Emirati, Saudijska Arabija i Iran koje u organizaciju ulaze početkom iduće godine.

Status koji je objavljen u ponedjeljak ujutro pogledalo je gotovo 300.000 ljudi, a dosta ljudi se narugalo u komentarima. "Krim nije Rusija? Lijepo", napisao je jedan komentor. "Znači, slažete se", pitala je Ruse komentatorica iz Kijeva. Nakon nekoliko stai, status je izbrisan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije