francuski mediji

Francuska: Poskupljenje goriva odgođeno za 2019. godinu

gorivo
06.12.2018.
u 10:09

Poskupljenje goriva u Francuskoj, zbog čega je zemlja prethodih tjedana bila pogođena masovnim prosvjedima, odgođeno je za 2019. godinu. 

Prema navodima francuskih medija, koji se pozivaju na izvor iz Jelisejske palače, poskupljenje goriva, koje je ranije suspendirano na šest mjeseci, otkazano je za narednu godinu, prenosi agencija Anadolija.

Francuski premijer Edouard Philippe izjavio je da bi njegova zemlja mogla u potpunosti odustati od poskupljenja goriva.

Nakon što je Vlada Francuske odlučila suspendirati povećanje poreza na gorivo na šest mjeseci, premijer Philippe je istaknuo da bi moglo biti ukinuto povećanje poreza na gorivo ukoliko ne bude pronađeno adekvatno rješenje u vezi s kupovnom moći stanovnika.

Dodao je da je cilj svake odluke koju donese francuska Vlada da budu povećane plaće radnika u zemlji, napominjući da razumije i nezadovoljstvo građana.

Philippe je u utorak priopćio da je vlada te zemlje suspendirala odluku o uvođenju dodatnog poreza na gorivo i povećanje komunalnih usluga.

Vlada je tako odustala od najavljenih mjera koje su izazvale masovne prosvjede i nerede koji su proteklog vikenda eskalirali nasiljem na ulicama Pariza.

Više od stotinu ljudi je ozlijeđeno i više od 400 uhićeno tijekom subotnjih nereda u centru Pariza.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije