Suzbijanju epidemije

Francuska zabranila korištenje hidroksihlorokvina u liječenju COVID-19

27.05.2020.
u 16:33

Francuska vlada u srijedu je ukinula dekret kojim se dopušta bolničkim liječnicima da propisuju hidroksihlorokvin kao lijek za pacijente koji imaju teške forme COVID-19, bolesti koju izaziva novi koronavirus.

Objava je uslijedila dva dana nakon što je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) priopćila da planira velika testiranja tog antimalarijskog lijeka zbog sigurnosnih briga, prenosi Reuters.

Britanski medicinski žurnal The Lancet navodi da je među pacijentima koji se liječe  hidroksihlorokvinom povećana stopa smrtnosti i nepravilan rad srca, uz druge negativne rezultate lijeka kao načina tretmana COVID-19.

Američki predsjednik Donald Trump i drugi inzistirali su na hidroksihlorokvinu u posljednjim mjesecima kao mogućem lijeku za koronavirus.

Francuska je odlučila krajem ožujka dopustiti korištenje hidroksihlorokvina u specifičnim situacijama i isključivo u bolnicama.

Nikakva cjepiva ili lijek nisu odobreni za liječenje COVID-19, koji je odnio više od  350.000 ljudskih života diljem svijeta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?