pariz

Gori katedrala Notre Dame, urušio se cijeli toranj!

Foto: REUTERS
1/5
15.04.2019.
u 20:29

Još nije poznato što je uzrok požara u crkvi u Parizu

Gusti dim nadvio se iznad katedrale Notre Dame.

Još nije poznato što je uzrok požara u crkvi u Parizu.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron otkazao je svoje planirano obraćanje naciji u ponedjeljak navečer zbog "užasnog požara", rekli su dužnosnici.

Gradonačelnica Anne Hidalgo objavila je na Twitteru da je riječ o "užasnom požaru".

Američki predsjednik Donald Trump u svome je tweetu o požaru Francuzima predložio da požar ugase "letećim cisternama s vodom".

Nije jasno što je time mislio. 

Vatrogasci žurno rade na gašenju vatre, još se ne zna ima li ozlijeđenih. 

Požar je izbio u katedrali u ponedjeljak poslijepodne, potvrdila je pariška vatrogasna postrojba, dodajući kako je u tijeku velika operacija za suzbijanje požara, prenosi rt. 

- Bili smo kod muzeja Louvre kad smo osjetili miris dima i vidjeli smo kako je buknula vatra. Nad grad se nadvio žuti dim, velika je uzbuna ovdje. Policija ne da ljudima blizu građevine, blokirali su cestu. Gori krovište crkve i sve je puno vatrogasaca - opisala je za 24sata Hrvatica koja je trenutno na godišnjem odmoru u Parizu. 

Društvene mreže preplavile su fotografije i snimke velikog požara. Prema nekim navodima uzrok požara bi se to moglo povezati s obnovom crkve, prenosi bbc. Prošle je godine Katolička crkva u Francuskoj hitno sazvala sastanak da se spasi katedrala, koja se počela raspadati. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije