kažu njegovi suradnici

Gotovinu prijava ne zabrinjava? To je čista politička provokacija

gotovina
čitatelj 24sata.hr
11.11.2016.
u 15:45

Gotovina nije htio komentirati podignutu prijavu protiv njega, no iz izvora bliskih njemu, ali i generalu Damiru Krstičeviću može se doznati kako smatraju da je riječ o čistoj političkoj provokaciji

Čini se kako generala Antu Gotovinu ne brinu prijave koje je navodno protiv njega i još 16 hrvatskih generala podigla Republika Srpska. Naime, Gotovina se u petak ujutro družio s građanima na proslavi Dana grada Malog Lošinja, gdje je postao počasni građanin, piše 24sata.hr. 

Čitatelji navode kako je bio vrlo srdačan sa svima, te da se uopće nije činio uznemiren zbog prijava.


Bliski izvori: Stalno se ponavlja jedna te ista prijava

Gotovina nije htio komentirati podignutu prijavu protiv njega, no iz izvora bliskih njemu, ali i generalu Damiru Krstičeviću može se doznati kako smatraju da je riječ o čistoj političkoj provokaciji. Ova kaznena prijava, naglašavaju, nije nikakva novost jer se svako toliko godina ponavlja jedna te ista prijava.

Ni Gotovina, kao ni ostali generali niti su planirali niti će ići u Republiku Srpsku.

- Nadam se da smo nakon haških optužnica izvukli pouku. Vlada, a ponajviše Ministarstvo vanjskih poslova moraju odraditi svoje i zaštititi optužene - rekao nam je sugovornik blizak generalu Gotovini.
- Prvo je puštena 2003. kada je Carla del Ponte odbila podignuti optužnicu za Mrkonjić grad, zatim kada se govorilo da bi general Gotovina mogao biti oslobođen, dakle, negdje 2009, 2010., potom kada je oslobođen, pa kada je Kotromanović postao ministar obrane i sada kada je to postao Krstičević. Dakle, radi se o jednoj te istoj policijskoj prijavi s time da je u ovu sada umetnuta potjernica. No, od potjernice nema ništa jer je mora izdati Tužiteljstvo BiH , a ne MUP Republike Srpske - kaže sugovornik 24sata.

'Žele destabilizirati Plenkovića i njegovu Vladu'

Ističe i da Krstičević nije otišao u Bih zbog izrade proračuna ( na glasu je iznimno pedantan kada je njegov resor u pitanju, pa nije mogao propustiti finalizaciju proračuna), a ne zbog straha.

- Ovime žele destabilizirati premijera Plenkovića i njegovu Vladu - kratko su zaključili sugovornici bliski našim generalima.

Podsjetimo, mediji u regiji potvrdili su danas pisanje najnovijeg broja tjednika Express, koji je prvi objavio da se u BiH spremaju optužnice protiv generala Ante Gotovine i Damira Krstičevića, aktualnog ministra obrane Republike Hrvatske.

MUP Republike Srpske podnio je kaznene prijave protiv hrvatskih generala, pišu Večernje novosti u izdanju od petka. Na naslovnici navode da je među njima i Ante Gotovina, Ante Kotromanović i Damir Krstičević.  Radio Slobodna Europa prenosi kako Večernje novosti da je riječ o ukupno 16 hrvatskih generala koje se terete da su kao neposredni zapovjednici vojnih operacija "Maestral" i "Južni potez" u rujnu i listopadu 1995. godine na pet zapadnokrajiških općina odgovorni za progon 120.000 ljudi i ubojstvo 1.644 civila i vojnika. Radio Slobodna Europa navodi da će osumnjičeni generali, u slučaju ulaska na teritorij BiH, biti uhićeni. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?