nevjerojatna ponuda

Gradić u Italiji prodaje kuće za jedan euro

05.08.2018.
u 11:20

Vijeće talijanskog gradića San Piero Patti donijelo je odluku da će stare, napuštene kuće prodavati po cijeni od jednog eura s ciljem da privuku nove stanovnike u brdovite predjele Sicilije.

Zbog velikih migracija i starenja ovaj talijanski grad izgubio je veliki dio populacije, pa su zato vlasti morali poduzeti hitne mjere da ovaj gradić ne bi nestao.

Svi koji se odluče na kupovinu kuće, moraju ispoštivati određena praila, odnosno moraju koristiti tradicionalni kamen, drvo i terakotu za krov, a po mogućnosti i zaposliti domaće zidare, piše telegraph.co.uk.

Ova lokacija može biti zanimljiva zato što je udaljena samo 15 minuta od najbliže plaže, a smještena je na kraju nacionalnog parka Nebrodi, zaštićene zone planinskih jezera i šuma.

Administracija grada će procijeniti koliko kuća će biti na prodaju. Očekuje se da prve kuće budu na tržištu početkom naredne godine, a strani državljani su također dobro došli, prenosi Radio Sarajevo.

San Piero Patti prije 20 godina je imao 4.000 stanovnika, a danas ih je tek 1.000. Grad pripada regiji gdje je nezaposlenost velika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?