Prekosutra otvorenje zračnih luka

Grčka spremna za turiste, otvara aerodrome

13.06.2020.
u 20:48

Zdravstvena sigurnost turista bit će ove sezone prioritet za Grčku koja u ponedjeljak otvara zračne luke za strane turiste, izjavio je danas premijer Kirijakos Micotakis tijekom posete ostrvu Santorini, popularnoj turističkoj destinaciji.

 

"Veliko mi je zadovoljstvo što sam na Santoriniji i što mogu da pošaljem poruku da je Grčka spremna da dočeka turiste ovog ljeta tako što će njihovu bezbjednosti i zdravlje staviti na prvo mesto", rekao je Micotakis.

Grčka je povećala broj zdravstvenih radnika na svojim ostrvima, a Micotakis je, sa maskom na licu, posjetio zdravstvene ustanove i doktore na Santoriniju.

Grčka će testirati sve putnike koji dolaze sa aerodroma koji se smatraju visokorizičnim i oni će biti u karantinu do 14 dana, zavisno od rezultata. Putnici koji dolaze sa svih ostalih aerodroma biće testirani po slučajnom uzorku, prenosi Reuters.

Grčku je prošle godine posjetilo 33 milijuna turista od čega je zemlja imala prihode u iznosu od 19 milijardi eura.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?