vatrena stihija

Grčka traži pomoć EU u borbi s požarima

23.07.2018.
u 21:44

Vatrogasni dužnosnici priopćili su u ponedjeljak da je šestero ljudi zadobilo opekotine u šumskom požaru u blizini Atene.

Glasnogovornica vatrogasne službe Stavroula Malliri izjavila je da je svih šestero hospitalizirano tijekom dana, ali su detalji o njihovom zdravstvenom stanju ostali nejasni. Oni su zadobili opekotine u požaru koji bjesni sjeveroistočno od Atene u regiji Penteli.

Malliri je kazala da su tri bolnice u široj regiji stavljene u stanje pripravnosti kako bi primile još ozlijeđenih u slučaju potrebe.

Regionalne grčke vlasti objavile su vanredno stanje u istočnim i zapadnim dijelovima šire regije Atene, dok su požari potaknuti snažnim vjetrovima divljali borovom šumom i primorskim mjestima na dvije strane grčke prijestolnice. Grčka je zatražila pomoć od EU za borbu protiv vatrene stihije. 

Glasnogovornik Civilne zaštite  Spyros Georgiou izjavio je za Associated Press da će službeni zahtjev biti upućen do kraja dana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije