hrvatski ministar

Grlić Radman o restrikcijama zemalja za sve koji se vraćaju iz Hrvatske

20.08.2020.
u 21:17

Kako raste broj zaraženih, tako raste i broj zemalja koje uvode obvezno testiranje i karantenu za one koji dolaze iz Hrvatske.

- Treba znati da je oko 100.000 slovenskih državljana posjeduje nekretnine u RH, a ova odluka se zapravo bazira na tom jednom trendu zaraženih, danas je 255, ali mi smo dugo držali razgovore i Slovenija je tu bila vrlo prijateljski okrenuta, jer Slovenci rado ljetuju u Hrvatskoj, a ako vidite ovu odluku koja je donesena na bazi epidemiologa, rekao je ministar vanjskih poslova RH Gordan Grlić Radman za HRT. 

Epidemiolozi su rekli, dodao je, da bi za sada trebalo staviti Hrvatsku na crvenu listu, ali isto tako u toj odluci postoje određene rečenice koje daju mogućnost promjeni, odnosno reviziji te odluke.

- I razgovarao sam s ministrom o tome da se Hrvatska regionalno diferencira, znači da se ne uzima kao cijela. Ima još puno tu mogućnosti za promjenu i mi se nadamo upravo reviziji te odluke, kazao je Grlić Radman.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?