Terorizam u Makedoniji

Gruevski smijenio šefa tajne službe i dvoje svojih ministara

nikola gruevski
13.05.2015.
u 10:03

Smjene u vladi Nikole Gruevskog su stigle nakon brojnih objava oporbe u kojima otkriva telefonske razgovore u kojima su najčešći sugovornici smijenjeni ministri

Makedonski premijer Nikola Gruevski u utorak navečer parlamentu je poslao prijedlog za izbor novih ministara unutarnjih poslova i transporta, čime je smijenio ministre Gordanu Jankulovsku i Mileta Janakievskog. Ostavku je ponudio i šef makedonske tajne službe, inače bratić premijera Gruevskog, Sašo Mijalkov, objavila je agencija MIA. Za novog ministra unutarnjih poslova Gruevski predlaže Mitka Čavkova, dosadašnjeg šefa Ureda za javnu sigurnost, a za ministra transporta Vladu Misajlovskog, direktora državnih cesta. Potvrda premijerova prijedloga očekuje se u srijedu.Smjene u vladi su stigle nakon brojnih objava oporbe u kojima otkriva telefonske razgovore u kojima su najčešći sugovornici upravo navedeni ministri. Prema optužbama oporbe, upravo su Jankulovska i Milajkov umiješani u prikrivanje brojnih afera i kriminala kao i prikrivanje nekoliko policijskih slučajeva, među kojima i ubojstvo 22-godišnjeg mladića u Skopju 2008. Neki mediji navode kako su ostavke potaknuli pritisci europskih i američkih dužnosnika, ali i informacije do kojih su došle neke strane ambasade. Makedonci već tjednima prosvjeduju, a oporba je veliki prosvjed u Skopju najavila za 17. svibnja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?