RAT U EUROPI

Guverner ruske regije Kursk: Ukrajinske snage pogodile su elektranu, došlo do nestanka struje

LEAH MILLIS/REUTERS
30.11.2022.
u 07:08

Ruske vlasti u regijama koje graniče s Ukrajinom opetovano optužuju Kijev za napade na ciljeve poput dalekovoda i skladišta goriva i streljiva.

Ukrajinske snage pogodile su elektranu u višestrukim napadima na rusku regiju Kursk u utorak, prouzročivši djelomičan nestanak struje, rekao je lokalni guverner.

"Ukupno je bilo oko 11 lansiranja. Pogođena je elektrana", rekao je Roman Starovojt, guverner regije Kursk, u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram. "Zbog toga je došlo do djelomičnog nestanka struje u okruzima Sudža i Korenevo."

Ti su okruzi dio ruske regije Kursk koja graniči s Ukrajinom. Zasad nema informacija o mogućim žrtvama, dodao je guverner. Reuters nije mogao neovisno provjeriti izvješća.

Ukrajina nije preuzela odgovornost niti je komentirala. Ruske vlasti u regijama koje graniče s Ukrajinom opetovano optužuju Kijev za napade na ciljeve poput dalekovoda i skladišta goriva i streljiva. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?