egipatsko-katarski prijedlog

Hamas: Pristali smo na prekid vatre; Izrael: Taj prijedlog nije prihvatljiv

Gaza
ISRAELI ARMY HANDOUT/REUTERS
06.05.2024.
u 19:45

Izrael kaže kako je Hamas prihvatio "blažu" verziju sporazuma o prekidu vatre koji je predložio Egipat, a koji "nije prihvatljiv" izraelskim donositeljima odluka, navodi se u izvješćima

Hamas je objavio priopćenje da je prihvatio egipatsko-katarski prijedlog o prekidu vatre. U priopćenju navode kako je njegov vrhovni vođa Ismail Haniyeh prenio vijest u telefonskom razgovoru s katarskim premijerom i egipatskim ministrom obavještajne službe.

Dvije zemlje posreduju u višemjesečnim razgovorima Izraela i Hamasa.

Izrael kaže kako je Hamas prihvatio "blažu" verziju sporazuma o prekidu vatre koji je predložio Egipat, a koji "nije prihvatljiv" izraelskim donositeljima odluka, navodi se u izvješćima, piše SkyNews.

Prenose i to da izraelski dužnosnci tvrde da se čini da je objava Hamasa varka čiji je cilj predstaviti Izrael kao stranu koja nije spremna prihvatiti sporazum, prenosi Index.hr.

Podsjetimo, Izrael je ranije danas najavio ofenzivu usmjerenu na Rafah, najjužniji grad Gaze. Više od milijun stanovnika sklonilo se u grad zbog sukoba u drugim dijelovima Pojasa Gaze.

Američki predsjednik Joe Biden ranije je, u telefonskom razgovoru s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom, ponovio svoje stajalište da SAD ne podržava invaziju na Rafah bez jasnog plana za civile koji se tamo nalaze.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije