Slučaj u SAD-u

Herojski čin policajca iz BiH: Trčao u opasnost i spašavao živote

almedin
Vecernji.ba
17.10.2020.
u 12:25

Američki policajac bosanskohercegovačkog podrijetla Almedin Ajanović našao se u središtu pažnje tamnošnjih medija zbog herojskog čina.

Ovaj viši policijski službenik iz gradića Lilburn u saveznoj državi Georgija, spasio je dvije osobe iz zapaljenog vagona.

Iako nije bio na dužnosti, Ajanović je čuo poziv preko radiostanice zbog vlaka koji je iskočio iz tračnica, a koji je gorio i iz kojeg su se čule eksplozije.

Pješke, krećući se kroz šumu, stigao je do mjesta nesreće.

Iz vagona je čuo da dopiru muški glasovi, a bez puno razmišljanja, unatoč upozorenjima na opasnost od visoke voltaže, hrabri policajac spasio je dvojicu muškaraca, prenosi Radio Sarajevo.

"Možemo biti ponosti na našeg policajca i njegov nesebični pristup u itekako izazovnom zadatku koji je obavio", kazao je Emil Powella, član gradskog vijeća Lilburna.

"Ponosan sam na našu policiju, na policajce poput Ajanovića koji je trčao u opasnost kako bi pomogao onima koji su u nevolji", rekao je Dunn, prenosi 11alive.com.

Ključne riječi

Komentara 1

VI
vidigal
20:50 17.10.2020.

Eto da docekamo nesto pozitivno od tih talibana

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?