Biden odustao

Hillary Clinton bez ozbiljnog izazivača

U.S. President Barack Obama hugs Vice President Joe Biden after Biden announced he will not seek the 2016 Democratic presidential nomination during an appearance in the Rose Garden of the White House in Washington October 21, 2015. REUTERS/Carlos Barria
24.10.2015.
u 06:15

Američki potpredsjednik Joe Biden objavio je da neće ući u utrku za predsjedničkog kandidata Demokratske stranke. Iako su mnogi njegovu kandidaturu željno iščekivali kako bi Hillary Clinton u procesu predizbora dobila jakog protukandidata, Biden je kazao da u ovome trenutku više nema dovoljno vremena da njegova kampanja dobije zamah koji bi mu omogućio realne šanse da pobijedi u utrci za Bijelu kuću.

"Moja obitelj bila je u procesu žalovanja za našim sinom Beauom koji je izgubio bitku s rakom u svibnju ove godine", kazao je Biden. Njegovo odustajanje od predsjedničke kandidature dodatni je vjetar u leđa Hillary Clinton koja na putu prema nominaciji više nema ozbiljne konkurencije. (maš)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?