MIGRANTI STIGLI DO ŠIDA

Hrvatska policija pojačala nadzor granice sa Srbijom

migranti
Foto: Branimir Bradarić
1/2
13.11.2016.
u 19:39

- Stanje na hrvatskoj granici prema Republici Srbiji je stabilno i nema nikakvih naznaka za bilo kakve veće probleme, rekao je danas ministar unutarnjih poslova u Vladi RH Vlaho Orepić koji je u večernjim satima obavio nadzor granične policije na Graničnom prijelazu Tovarnik.

Istaknuo je kako "nema niti jednog razloga zašto bi netko ili nešto prešlo ilegalno u Republiku Hrvatsku".

- Utemeljeno na nacionalnom zakonodavstvu i činjenici da smo članica EU hrvatska policija zaštiti će granicu od ilegalnih prelazaka ljudi i roba, istaknuo je Orepić u izjavi na GP Tovarnik ujedno zahvaljujući i kao ministar i kao čovjek na policajcima koji odgovorno i profesionalno rade svoj posao.

Njegova posjeta uslijedila je nakon što je skupina od stotinjak migranata, najvećim dijelom iz Afganistana i Pakistana, danas u prijepodnevnim satima stigla u Šid. Njih 200-ak je još u petak pješice krenulo iz Beograda s ciljem da uđu u Hrvatsku.  

Srpska policija pristigle migrante zaustavila je ispred Graničnog prijelaza Šid gdje su satima čekali dalji razvoj situacije. Većinom muškarci, umotani u deke, čekali su na asfaltu dalji razvoj situacije. S obzirom na nastalu situaciju u nekoliko navrata je i GP Šid bio zatvaran za promet.

Odgovarajući na novinarski upit što će biti s tih 100-ak migranata Orepić je rekao kako postoje neke naznake da će oni biti smješteni u prihvatilišta u Šidu do daljnjega.

- Ako budu pokušavali ući ilegalno u Hrvatsku mi ćemo to spriječiti, rekao je Orepić.

Za dolazak ove skupine migranata pripremila se i hrvatska policija tako da je kontrola zelene granice bila pojačana. Policajci su se mogli vidjeti raspoređeni po poljima, a neposredno poslije granice moglo se vidjeti 20-ak marica kao i pripadnici interventne policije. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije