NISTE JEDINI

I vama se često događa da se razbolite na godišnjem? Evo zašto...

Shutterstock
07.01.2019.
u 20:51

Mnogi ostaju dulje na poslu i ubacuju u "šestu" brzinu kako bi pripremili sve i dovršili zadatke prije odlaska na odmor.

Poznat vam je scenarij kada se danima, ako ne i mjesecima unaprijed veselite tom godišnjem odmoru i onda, kada ga napokon dočekate, razbolite se?  

Ako ste pomislisli da imate najveći peh na svijetu, niste jedini. I niste jedini kojima se događa da se razbolite za vrijeme odmora. Znanstvenici tvrde: postoji itekako "logičan" razlog za to. 

Mnogi ostaju dulje na poslu i ubacuju u "šestu" brzinu kako bi pripremili sve i dovršili zadatke prije odlaska na odmor. Umjesto opuštanja pred TV-om ili druženju s prijateljima, mnogi će dane pred odlazak na godišnji provesti u pranju odjeće, pospremanju stana ili kuće, pakiranju... Sve to, tvrdi njujorški liječnik Edo Paz, narušava imunološki sustav i stvara stres koji pogoduje razvoju bolesti.

"Iako imate ogromnu listu stvari koje morate posložiti i završiti prije odlaska na godišnji, morate zadržati svoju uobičajenu rutinu, " napominje liječnik.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije