zaražena žena koja radi u zračnoj luci

Ima li mjesta panici?: Opasna i smrtonosna bolest otkrivena u najvećoj njemačkoj zračnoj luci

zračna luka frankfurt
28.07.2023.
u 07:00

Glasnogovornica Fraporta nije željela otkriti informacije o letu na kojemu se to dogodilo ili avioprijevozniku

Slučaj malarije otkriven je u najvećoj njemačkoj zračnoj luci u Frankfurtu na Majni: zaražena je žena koja radi u zračnoj luci. Navodno ju je zarazio komarac koji je bio u zrakoplovu.

Kako pišu njemački mediji poput FNP ili FAZzaposlenica u zračnoj luci Frankfurt je oboljela od malarije. Odjel za zdravstvo grada Frankfurta obavijestio je operatera zračne luke Fraport o slučaju “malarije u zračnoj luci”.

Mediji navode kako se infekcija dogodila krajem lipnja/početkom srpnja, prenosi Fenix-magazin.

Dugo vrijeme inkubacije

Komarac je u Njemačku došao zrakoplovom. Glasnogovornica Fraporta nije željela otkriti informacije o letu na kojemu se to dogodilo ili avioprijevozniku. Također, nije poznato zdravstveno stanje zaražene osobe.

Zbog dugog razdoblja inkubacije, nemoguće je znati koji let je povezan s ovim incidentom. Prema informacijama Instituta Robert Koch, razdoblje inkubacije može trajati od 18 do 40 dana.

Stotine tisuća smrti svake godine

Slučajevi takozvane “aerodromske malarije” vrlo su rijetki. Uobičajeno, infekcija se događa preko komaraca u rizičnim područjima.

RKI tvrdi kako se malarija “uglavnom dobiva u zemljama Afrike, Azije i Južne Amerike. Posljednjih godina, izolirani slučajevi malarije su se pojavili u južnoj Europi (npr. u Španjolskoj, Grčkoj).”

Malarija je “jedna od najopasnijih zaraznih bolesti”. Svake godine u svijetu od ove bolesti umire nekoliko stotina tisuća ljudi. Posebne rizične skupine su trudnice i djeca.

“Ovo nije prvi slučaj malarije u frankfurtskoj zračnoj luci”, rekla je glasnogovornica Fraporta.

“Prošlog ljeta je također zabilježen jedan slučaj. Deset godina prije toga nije bio niti jedan slučaj”, navela je.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije