DEMONSTRACIJE U SRBIJI

Ipak izbio incident: Huligani bocama gađali prosvjednike pa novinaru razbili glavu

Foto: Reuters
1/3
10.07.2020.
u 07:10

Prosvjedi su počeli u utorak navečer nakon što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio pooštravanje epidemioloških mjera i ponovno uvođenje policijskog sata.

Središte Beograda jučer je bilo poprište višesatnog sukoba policije i prosvjednika. Prosvjedi su počeli oko 18 sati. Do vala nasilja krenulo je oko 20 sati kad je skupina ekstremnih prosvjednika počela bacati baklje, boce i limenke na policijske službenike koji su stajali oko zgrade Skupštine Srbije, a policija je vrlo brzo uzvratila prosvjednicima i potisnula ih na Bulevaru kralja Aleksandra, Terazijama i Domu omladine u središtu grada.

Nije trebalo dugo da se društvenim mrežama prošire snimke policijske brutalnosti, među kojima je i snimka iz Ulice kralja Milana na kojoj policajci palicama i nogama naizmjence udaraju sustiglog prosvjednika iako već leži na tlu, a potom ga je nekoliko policajca samo podignulo i maknulo u stranu kako bi ulicom prošli frontalno raspoređeni policijski džipovi.

Oko 22 sata skupina huligana počela je provocirati prosvjednike i gađati ih bocama, a kada je novinar Nove.rs Vojislav Milovančević izvještavao o tome, napali su ga i razbili mu glavu. Huligani su ga udarili u potiljak pa je zbog krvave glave morala intervenirati i Hitna pomoć. Najvjeorjatnije je udaren bokserom ili nekim oštrim predmetom.

Iza 23 sata prosvjednici su uspjeli otjerati huligane. Pjevala se potom srbijanska himna 'Bože, pravde'. Dio prosvjednika polako se razišao, a pojedinci su uzvikivali 'Sutra se ustaje'.

Podsjećamo, iako se najveći prosvjed događao u Beogradu, bilo je prosvjeda i sukoba s policijom u drugim srpskim gradovima kao što su Novi Sad i Kragujevac. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?