unapređenje odnosa

Iran i Turska planiraju proširiti vojnu suradnju

02.10.2017.
u 19:06

Iranski i turski visokopozicionirani vojni dužnosnici u ponedjeljak su pozvali na unapređenje odnosa i jačanje sigurnosne suradnje.

- Vojna suradnja Irana i Turske će biti pojačana, te će održavati zajedničke vojne vježbe i razmjenjivati iskustva - kazali su načelnik Glavnog stožera Turske Hulusi Akar i načelnik Glavnog štaba iranskih oružanih snaga general major Mohammad Baqeri na zajedničkoj konferenciji za medije, javlja agencija Xinhua.

Akar i Baqeri su razgovarali o nizu tema od zajedničkog interesa, uključujući vojna i sigurnosna pitanja, te događajima u regiji, borbi protiv terorizma i sigurnosnim pitanjima u vezi sa zajedničkom granicom, izvještava agencija IRNA.

Akar je posjetio Teheran na Baqerijev poziv i kao odgovor na Baqerijevu posjetu u kolovozu. 

Oni su iskazali snažno protivljenje referendumu o neovisnosti u iračkom Kurdistanu, nazvavši ga "neprihvatljivim", navodi Tehran Times.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan također će posjetiti Iran za nekoliko dana, te će sa tamošnjim zvaničnicima razgovarati o zajedničkom odgovoru na kurdski referendum o neovisnosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?