cyber-kalifat

ISIL hakirao SAD? Objavili imena 1400 vojnika i dužnosnika te pozvali na ubojstva

kalifat
Autori: VLm, net.hr
13.08.2015.
u 17:36

Skupina koja sebe naziva “Cyber Kalifatom”, hakerskom divizijom ISIL-a, sinoć je na Twitter profilu objavila kako posjeduje detaljne informacije o 1 400 Amerikanaca koji rade za vojsku i državu. Puna imena, e-mail adrese, brojevi telefona i lozinke za sve društvene mreže, ISIL-ovi hakeri spremni su dostavili svim svojim pristašama diljem svijeta potičući ih da uzmu stvari u svoje ruke, da “djeluju i ubijaju”, prenosi Net.hr.

Na udaru terorista tako su se našli pripadnici marinaca, NSA-a, državne administracije, zrakoplovstva i FBI-a, tvrdi izvor koji je za Guardian govorio u ime skupine.

Kako bi potkrijepili svoje tvrdnje da su doista uspjeli ukrasti osobne podatke američkih vojnika i službenika, ISIL-ove pristaše na Twitteru su objavljivale detalje iz života pojedinih američkih vojnika.

Na ovu je informaciju reagirao sam vrh američke vojske. Načelnik stožera general Ray Odierno opovrgava tvrdnje hakera Islamske države.

“Ovo je već treći takav pokušaj i ja vam tvrdim, kakav god oni popis imali, nisu ga dobili hakerskim napadom”, uvjerava general.

Međutim, prijetnja da se tako nešto dogodi je shvaćena ozbiljno. Pentagon je potvrdio kako ispituje ovaj incident.

“Nemamo dovoljno informacija, budući su e-mail adrese koje su objavljene dosta stare, a lozinke koje su korištene u međuvremenu su promijenjene”, izjavio je glasnogovornik Pentagona, potporučnik Jeffrey Pool.

Listu sa imenima onih koje, prema ISIL-u, treba poubijati prvi je objavio Junaid Hussain. Ovaj džihadist i sam se nalazi na jednoj. Njegovo je ime, navodno, treće na CIA-inom spisku ljudi za odstrel.

Vođa “Cyber kalifata” u više je navrata tvrdio kako je grupa uspješno srušila službene YouTube kanale, Twitter i ostale društvene profile američke vojske.

Prva dva mjesta, na popisu za smaknuće CIA-e, pripadaju ISIL-ovom egzekutoru Mohammed Emwaziju i vođi Islamske države Abu Bakr al-Baghdadiju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?