"Naše krtice su među vama"

ISIL prijeti objavom tajnih podataka zemalja Zapada

ISIL
03.05.2016.
u 09:25

Pristaše Islamske države zaprijetile su kako će objaviti obavještajne podatke zapadnih zemalja, za koje tvrde kako su ih dobili od svojih krtica, koje su navodno visokopozicionirane u ministarstvima obrane.

ISIL se hvali kako njihovi špijuni napreduju u infiltraciji u tajnim službama u Velikoj Britaniji i SAD-u, javlja news.com.

Takozvana "hakerska divizija" ISIL-a navedeno je objavila u "ratnom antidronovskom dokumentu", u kojem su također naveli i listu za odstrel američkih vojnih službenika koji su navodno uključeni u napade na položaje Islamske države u Siriji i Iraku.

"U našem sljedećem postu mogli bismo čak objaviti i tajne podatke koje je Islamska država primila iz ministarstva obrane u Londonu dok se polako i tajno infiltriramo u Engleskoj i SAD-u u virtualnom i fizičkom svijetu", piše u objavi na Twitteru.

Kako pišu britanski mediji, detalji koje je ISIL navodno doznao od krtica u obavještajnim službama i ministarstvima obrane, podaci koji se lako mogu pronaći na internetu i nisu povjerljivi. Međutim, britansko ministarstvo obrane nije željelo reći apsolutno ništa o navodima džihadista.

Nekoliko dana prije ovih navoda iz ISIL-a, u Velikoj Britaniji pojavila se informacija kako se terorističke ćelije koje bi mogle napasti Englesku, za napad mogu pripremiti u Irskoj te da im prelazak iz Irske u Englesku ne bi bio problem.

"Ovo je problem s otvorenom granicom, jer ako možete doći u južnu Irsku, imate slobodan prijelaz u Englesku. Tako bi netko mogao doći iz vana ili biti radikaliziran u Irskoj i lako prijeći granicu prema Velikoj Britaniji", kazao je neimenovani izvor iz ministarstva obrane za Telegraph.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije