džihadisti

Islamska država preuzela odgovornost za napad na nemuslimansko groblje u Džedi

isil
12.11.2020.
u 18:42

Džihadistička skupina Islamska država preuzela je u četvrtak odgovornost za napad eksplozivom u kojemu je dan ranije ozlijeđeno više osoba na nemuslimanskom groblju u Džedi, u Saudijskoj Arabiji, na komemoraciji u povodu obljetnice završetka Prvog svjetskog rata, 11. studenog 1918., kojoj su nazočili zapadni diplomati.

"Kao potpora Božjem glasniku (...) brigada vojnika kalifata uspjela je jučer postaviti eksplozivnu napravu na groblju (...) u Džedi" gdje se okupilo nekoliko "konzula križarskih zemalja". Aktivirali su "eksploziv" i "ozlijedili nekoliko njih", navodi IS na svojoj propagandnoj mreži Telegramu.

Organizacija nije iznijela dokaze koji bi potvrdili njenu odgovornost.

Glasnogovornik Islamske države je 18. listopada pozvao pristalice te organizacije da napadaju zapadnjake, naftovode i gospodarsku infrastrukturu u Saudijskoj Arabiji.

Ranije u četvrtak je napadač pucao na zgradu saudijskoj veleposlanstva u Hagu u Nizozemskoj no u napadu nitko nije ozlijeđen. 

Krajem listopada je uhićen jedan Saudijac koji  je nožem napao i ranio čuvara francuskog konzulata u Džedi.

Ključne riječi

Komentara 1

IJ
I ja tebi
19:21 12.11.2020.

Koji babijani ljudi moji .

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?