UBILI 7 PRIPADNIKA SNAGA SIGURNOSTI

Islamska država preuzela odgovornost za napad u Afganistanu

napad
13.01.2016.
u 15:26

"Islamska država" preuzela je odgovornost za napad na pakistanski Konzulat u istočnom Afganistanu u kojem je poginulo najmanje sedam pripadnika snaga sigurnosti, a još sedam ozlijeđeno tijekom napada, objavili su danas afganistanski sigurnosni izvori.

U izjavi koju je prevela grupa SITE koja prati aktivnosti militanata na internetu, navedeno je da je "Islamska država iz pokrajine Horasan" saopćila da su tri njena "vojnika" napala konzulat u DŽalalabadu, prijestolnici nestabilne provincije Nangarhar, koja se graniči sa Pakistanom. Islamisti tvrde da su tom prilikom ubili nekoliko "desetina" radnika Konzulata.

Afganistanski dužnosnici su rekli da je sedam članova snaga sigurnosti ubijeno u ovom napadu, prenosi AP.

Ataulah Hogiani, glasnogovornik guvernera pokrajine Nangarhar, rekao je da je još sedam ljudi ozlijeđeno tijekom napada, koji je počeo kada je bombaš samoubojca aktivirao eksploziv ispred konzulata u glavnom gradu provincije Plant i završio pucnjavom između afganistanskih snaga sigurnosti i militanata, prenosi Prvi.tv

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije