Snimka novog vođe terorističke organizacije

Islamska država proglasila covid-19 Božjom kaznom neprijatelja

29.05.2020.
u 09:48

To je treća takva snimka te terorističke skupine od imenovanja Abu Ibrahim al-Hashemi al-Quraishija za novog vođu nakon što su specijalne snage SAD-a prošle godine ubile Abu Bakra al-Bagdadija.   

Islamska država (IS) je poručila da je pandemija koronavirusa Božja kazna neprijatelja, po audio snimci objavljenoj u četvrtak na kojoj su džihadisti najavili i nove napade.

Osoba na snimci, objavljenoj na internetskim stranicama militanata, za sebe je rekla da je glasnogovornik IS-a Abu Hamzah al-Quraishi.

"Bog je poslao kaznu  tiranima ovog doba i njihovim sljedbenicima... koja se ne može vidjeti golim okom", rekao je aludirajući na covid-19, prenosi Hina.

"Danas smo zadovoljni zbog ove Božje kazne za vas".

To je treća takva snimka te terorističke skupine od imenovanja Abu Ibrahim al-Hashemi al-Quraishija za novog vođu nakon što su specijalne snage SAD-a prošle godine ubile Abu Bakra al-Bagdadija.   

Quraishi je na snimci pozvao borce IS-a  da "pripreme sve svoje snage i budu što nemilosrdniji prema neprijateljima Boga i napadnu njihova mjesta". "Ne dopustite da prođe i jedan dan a da ne učinite njihove živote groznima".

On nije naveo neki određeni cilj ali je spomenuo zemlje u kojima je skupina aktivna, poput Sirije, Iraka i zapadne Afrike.

IS se od ubojstva Bagdadija pokušava regrupirati i razviti nove strategije,  a prošle je godine nakon što je poražen u Iraku izgubio i znatan teritorij u Siriji. 

Organizacija SITE Intelligence Group koje prati internetske stranice militanata ocijenila je da snimka izgleda autentična s obzirom te da glasnogovornik IS-a ponavlja tvrdnju džihadista da je covid-19 božja kazna.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije