drama u hrvatskoj

Ispovijest iz tunela: 'Gušio se u dimu i nosio dijete. Pao je...'

Foto: Čitatelj 24sata
1/2
23.06.2019.
u 16:59

Bio je ondje sa ženom i djecom, svega deset automobila dalje od buktinje. Izvukao je obitelj te ih je odveo u sigurnosni hodnik. Ipak, vratio se u tunel ne bi li provjerio treba li pomoći čovjeku s djetetom. Pomogao mu je doći na sigurno. Za cijelo to vrijeme nisu čuli nikakve poruke operatera u tunelu, no u evakuaciji im je pomogla svjetlosna signalizacija, piše 24sata.hr. 

- Gusti crni dim brzo nas je obavio u tunelu. Svi su imali upaljena svjetla, a jedva sam vidio auto ispred sebe. Bilo je teško gledati, a kamoli disati - ispričao je Tomislav. U roku od dvije minute ništa se više nije vidjelo te se zahvaljuje vatrogascima i radnicima autoceste na dobroj reakciji.

- Dim se prvo počeo širi prema ulazu u tunel. Kad su upalili ventilatore, to je zapuhalo kao bura. Odnijelo je dim prema izlazu i napokon smo vidjeli što se odvijalo - opisao je dramu čitatelj 24sata.hr. Najgore je, kaže, bilo djeci.

- Djeca su se tresla od straha. U naručju ljudi bilo je i jedno dijete koje nije bilo starije od godine dana. Meni su moji kasnije rekli kako se ne žele vraćati kući ako ćemo ići kroz ijedan tunel - rekao je Tomislav. Uspio je i razgovati s 46-godišnjakom kojem se zapalio automobil.

- Vozač auta rekao je da je pokušao ugasiti vatru vatrogasnim aparatom. Nije uspio pa je zvao pomoć. Operater mu je rekao da vatrogasci dolaze te da odvede obitelj na sigurno - kaže Tomislav. Očevid je pokazao kako je za buktinju kriv kratak spoj na kablu koji spaja akumulator i elektrostarter.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?