NAKON URAGANA

Istraga zbog smrtnih slučajeva u domu za starije na Floridi

14.09.2017.
u 07:39

Zbog istrage je evakuirano više od 100 štićenika toga doma.

Pokrenuta je kriminalistička istraga zbog smrti osam osoba u domu za starije osobe na Floridi koji je ostao bez struje nakon što je uragan Irma pogodio to područje,  izvijestile su u srijedu lokalne vlasti.  

Podaci objavljeni u srijedu govore o ukupno 81 poginulih osoba zbog uragana. Na Floridi je stradalo najmanje 29 ljudi, a najviše smrtnih slučajeva bilo je na Karipskim otocima.  Počinjena  šteta još se procjenjuje. Osim velikih poplava diljem Floride i velike materijalne štete, glavnu poteškoću prestavljao je nestanak struje bez koje je zbog uragana u početku ostalo više od polovine te savezne države. Na Floridi i u susjednim državama gotovo pet milijuna kuća i tvrtki još u srijedu nije imalo struje, dok ih je u ponedjeljak bilo 7,8 milijuna.

Nestanak struje imao je tragične posljedice u domu za starije sjeverno od Miamija. Troje štićenika pronađeno je mrtvo u srijedu u zamračnom objektu koji je ostao bez klimatizacije, a još ih je pet kasnije umrlo u obližnjoj bolnici, rekli su dužnosnici. "Zgrada je zapečaćena i vodimo kriminalističku istragu", potvrdio je novinarima u srijedu šef lokalne policije Tomas Sanchez.  Zbog istrage je evakuirano više od 100 štićenika toga doma. Distributer Florida Power & Light izvijestio je kako im taj objekt nije bio na listi prioriteta za opskrbu energijom. "Neću odustati dok ne dobijem odgovore o tome kako je došlo do ovog tragičnog događaja", izjavio je guverner Rick Scott, koji smatra da nisu poduzete sve mjere opreza kako bi štićenici takvog objekta bili sigurni.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?