"naborani morski pas"

Istraživači u šoku: Morem hara čudovište još iz doba dinosaura

Twitter
11.11.2017.
u 14:32

Dugačak oko 1,5 metra, zmijolikog tijela i sa čak 300 zubi, prapovijesni oblik morskog psa već se drugi put u dvije godine pojavio na obalama Europe, a postojao je prije 80 milijuna godina...

Takozvan "naborani morski pas" ulovljen je na obali portugalske pokrajine Algrave. Ovaj davni predak današnjih morskih pasa spada u prapovijest u vrijeme prije 80 milijuna godina. Njegovo otkriće začudilo je znanstvenike, a on je postao jedna od najduže postojanih vrsta životinja na svijetu.

Vrlo malo se zna o ovoj vrsti morskog psa. Dugačak je oko 1,5 metra, ima zmijoliko tijelo, dodatne škrge i čak 300 zubiju poredanih u tri reda u čeljusti, piše 24sata.hr. 

Prema istraživačima, morska neman ulovljena je na dubini od 700 metara. No, ovo nije prvi put da se ljudi susreću s ovom prahistorijskom vrstom. Prošle godine je jedan primjerak ulovljen u Rusiji. Razlog zašto je njihov kontakt s ljudima toliko rijedak je upravo stanište na značajnim dubinama.

"Naborani morski psi" hrane se lignjama, ribom i drugim morskim psima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?