vlast i oporba dogovorili

Izbori u Srbiji neće biti u ožujku

izbori
13.12.2019.
u 19:33

Predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da su se predstavnici vlasti i oporbe dogovorili u petak, uz posredstvo predstavnika Europskog parlamenta, da parlamentarni izbori u Srbiji ne budu u ožujku. Izbori će biti odloženi do posljednjeg datuma koji zakon dopušta.

Gojkovićeva je poslije runde dijaloga priopćila da je dogovoreno da predsjednik Srbije odluči o datumu u okvirima koji su mu dani Ustavom o krajnjem datumu održavanja izbora, prenosi Beta.

Ona je kazala da je donesen već niz zaključaka i da je u tijeku faza njihovih ispunjenjavanja, a koji će doprinijeti poboljšanju izbornih uvjeta.

-Mislim da je dobro odlaganje koje će omogućiti građanima Srbije da se odluče između dvije različite političke opcije. Mi nismo zabrinuti za ishod izbora bez obzira kada će biti održani. Zajednički cilj je punopravno članstvo u EU i želimo da sličimo na države koje su već dio EU i na izborne procese u tim državama- kazala je Gojković.

Šefica izaslanstva u Odboru EP za stabiliziranje i pridruživanje EU Tanja Fajon istaknula je da je jako bitno što je dogovoreno da izbori ne budu u ožujku, da će biti vremena da građani steknu više poverenja i da će izborni proces biti fer i demokratski.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?