u židovskim naseljima

Izrael odobrio izgradnju više od 2.300 stanova na Zapadnoj obali

06.08.2019.
u 19:42

Izraelske vlasti odobrile su izgradnju više od 2.300 stanova u židovskim naseljima na Zapadnoj obali, priopćila je izraelska ljevičarska organizacija Shalom Akshav (Mir sada).

Komitet za planiranje u izraelskom ministarstvu obrane donio je tu odluku ovih dana, navodi se u priopćenju organizacije.

Odobrenje izgradnje u židovskim naseljima prolazi kroz nekoliko faza.

Vlasti su odobrile da se izgrade 2.304 stambene jedinice, od kojih je 1.466 u prvoj fazi planiranja.

- Zeleno svjetlo za ta naselja je dio katastrofalne vladine politike čiji je cilj da se naruši mogućnost mirovnog rješenja po modelu dvije države aneksijom nekih dijelova Zapadne obale - priopćila je nevladina organizacija koja se protivi naseljavanju okupiranih teritorija.

Izrael je okupirao Zapadnu obalu zajedno s istočnim Jerusalimom u Šestodnevnom ratu 1967. godine i od tada naseljava te teritorije.

Na njima živi više od 600.000 židovskih naseljenika među gotovo tri milijuna Palestinaca.

U poruci naseljenicima pred parlamentarne izbore u rujnu, druge ove godine, premijer Izraela Benjamin Netanyahu je obećao da ni jedno židovsko naselje neće biti evakuirano.

Izrael je prošli tjedan odobrio izgradnju 700 domova za Palestince u dijelu Zapadne obale koji je pod punom izraelskom kontrolom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije