NAKON TRAGEDIJE

Izrael: Žao nam je što je srušen ruski avion, ali za to je kriv Asad

18.09.2018.
u 17:13

Izrael je izrazio žaljenje zbog pogibije petnaestero članova posade ruskog vojnog zrakoplova koji je pogreškom srušila sirijska protuzračna obrana ciljajući izraelske zrakoplove, ali krivnju prebacuje na sirijski režim i njegove saveznike.

Izraelska vojska je u priopćenju također zanijekala da su se njezini zrakoplovi, koji su tada bili u akciji u Siriji, poslužili ruskim zrakoplovom kao štitom kako bi izbjegli sirijsku vatru, kako tvrde ruski dužnosnici.

U priopćenju koje je prva javna reakcija Izraela na taj događaj koji se dogodio u ponedjeljak navečer, izraelska vojska tvrdi da su njezini zrakoplovi napali sirijsku vojnu metu odakle se isporučivalo sustave za proizvodnju snajperskih puški šijitskom Hezbollahu u Libanonu na račun Irana.

Iran i Hezbollah su uz Rusiju glavni saveznici sirijskog režima.

"Izrael izražava žaljenje zbog pogibije posade ruskog zrakoplova koji je noćas srušila sirijska protuzračna obrana", objavila je izraelska vojska.

"Izrael smatra da je Asadov režim, čija je vojska srušila ruski zrakoplov, u cijelosti odgovoran za taj incident", dodala je.

Umirovljeni francuski general Jean-Paul Palomeros, bivši zapovjednik glavnog stožera francuskog ratnog zrakoplovstva, kazao je za France Presse kako smatra da je za pad ruskog zrakoplova kriva pogreška u komunikaciji između dvoje saveznika i ne vjeruje da se izraelski zrakoplov "zakamuflirao" u njegov radarski signal, kako tvrdi Moskva.

Ključne riječi

Komentara 1

PP
ppp
21:48 18.09.2018.

Šiiti- normalan muslimanski narod koji cijeni i postuje druge kulture,vjere.. Suniti- vehabije! Tko siri propagandu,koga treba zakopat da napokon nastane mir?! Ove druge!!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije