ŽESTOKE KRITIKE

Izraelski ministar: Nema nevinih u Pojasu Gaze

08.04.2018.
u 14:25

Svi su povezani s Hamasom, rekao je Avigdor Lieberman

Izraelski ministar obrane Avigdor Lieberman izjavio je danas da "nema nevinih" u Pojasu Gaze gdje je izraelska vojska usmrtila 30 Palestinaca u deset dana zbog čega je oštro kritiziraju borci za zaštitu ljudskih prava. 

Većina Palestinaca ubijena je mecima tijekom organiziranih prosvjeda na granici između Gaze i Izraela na kojima se zahtijevao povratak palestinskih izbjeglica protjeranih ili izbjeglih s vlastite zemlje osnivanjem države Izrael 1948. "Nema nevinih u Pojasu Gaze. Svi su povezani s Hamasom", islamističkim pokretom koji kontrolira enklavu između Izraela, Egipta i Sredozemnog mora, kazao je ministar na izraelskom radiju. "Svi primaju plaću od Hamasa i svi militanti koji nas pokušavaju izazvati i prijeći granicu militanti su oružanog ogranka Hamasa", optužio je ministar. Izrael se suočio sa žestokim kritikama organizacija za zaštitu ljudskih prava, uključujući onima iz Izraela, zbog korištenja stvarnih metaka protiv prosvjednika u "maršu povratka" koji su organizirali Palestinci. Nakon 30. ožujka kad je ubijeno 19 Palestinaca, Europska unija i UN zatražili su otvaranje nezavisne istrage.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije