Potraga

Izvučena crna kutija nestalog aviona kompanije AirAsia, traži se snimka iz kokpita

AirAsia
12.01.2015.
u 09:59

Indonezijski ronioci izvukli su napokon crnu kutiju aviona kompanije AirAsia koji je nestao 28. prosinca 2014., a u kojem su stradale 162 osobe

Vođa potrage u Indoneziji Bambang Soelistyo izjavio je kako ronioci još traže drugi uređaj na kojem su snimljeni glasovi iz pilotske kabine (kokpita). Istražitelji se nadaju kako će pronalazak snimljenih podataka s leta pomoći u otkrivanju onog što se doista dogodilo u zrakoplovu koji je letio na rutinskoj liniji."Dobio sam informaciju Državnog povjerenstva za sigurnost transporta kako je u 7:11 sati izvađen dio crne kutije koji stručno zovemo snimač podataka leta. Sada pokušavamo naći i drugi snimač, a riječ je o snimaču glasova u pilotskoj kabini", rekao je Soelistyo. Ove mašine koje se smatraju crnom kutijom obično se kod većine putničkih zrakoplova nalaze u zadnjem dijelu trupa. Dizajnirane su tako da prežive nesreće, u sebi sadrže lokator pomoću kojeg se mogu naći u vodi, a rade 30 dana nakon nesreće. Avion kompanije AirAsia letio je iz Surbayje u Indoneziji ka Singapuru kada je nestao s radara. Pao je u duboko u Javansko more. Nije bilo preživjelih osoba. Desetine tijela su pronađene i izvađene iz mora, ali vjeruje se da se većina žrtava nalazi u trupu aviona koji još nije pronađen.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije