od 30. studenoga

Japan najavio zabranu ulaska u zemlju strancima zbog omikrona

29.11.2021.
u 09:38

Japan će zabraniti ulazak u zemlju stranim posjetiteljima kako bi spriječio širenje omikron varijante koronavirusa, pridružujući se Izraelu u uvođenju najoštrijih graničnih mjera od otkrića te virusne varijante.

- U cilju izbjegavanja najtežeg scenarija, kao izvanredna mjera predostrožnosti, Japan će prvo uvesti zabranu ulaska svim strancima u zemlju počevši od ponoći 30. studenoga – izjavio je u ponedjeljak premijer Fumio Kishida novinarima.

Japanci koji se vraćaju iz brojnih zemalja morat će biti u karanteni u za to namijenjenim objektima, dodao je.

Ovaj potez predstavlja naglo širenje restrikcija od petka, kada je Japan priopćio da će pooštriti granične kontrole za sve koji dolaze iz šest afričkih zemalja.

To je uslijedio samo nekoliko tjedana nakon što je Kishidina administracija ublažila mjere karantene za strane poslovne ljude kako bi pomogla u jačanju ekonomije.

Japan do sada nije uočio nijedan slučaj zaraze omikronom.

- Jedan putnik iz Nambije je pozitivan na koronavirus, a dodatni testovi su obavljeni kako bi se ustanovilo je li on zaražen novom varijantom, priopćio je ministar zdravstva Shigeyuki Goto na posebnoj konferenciji za novinare, prenosi Reuters.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?