ZANIMLJIVOSTI

Jesu li ovako i vaši roditelji išli u školu? Pogledajte kako i danas nekima izgleda put do klupa

Foto: Profimedia
1/5
11.08.2022.
u 08:40

Uz to svakodnevno klipsanje nikome nije jasno kako su imali vremena za išta drugo u životu, ali dolaskom modernih tehnologija i taj misterij se riješio...

Sigurno ste se naslušali priča kako je danas svima lako, a kako je u vrijeme vaših roditelja put do škole trajao satima, danima, na njemu je bilo vukova i zmija, a sunce je pržilo kao u Sahari.

Uz to svakodnevno klipsanje nikome nije jasno kako su imali vremena za išta drugo u životu, ali dolaskom modernih tehnologija i taj misterij se riješio.

Ponukani tim pričama, mnogi su rutu njihovih roditelja „nacrtali“ na Google mapsima i tako zauvijek riješili dilemu te shvatili kako se radi o stotinama metara, a ne o kilometrima koji su se s godinama povećavali, piše Punkufer

Ipak, skidamo kapu našim roditeljima i znamo da je većini odlazak u školu bio puno teži nego našim generacijama. Međutim, zanima nas je li ikome bilo zahtjevno poput ove djece koja dandanas svaki dan prelaze preko litica kako bi došli do svojih školskih klupa?

Ove fotografije su nastale prije pet godina, a na njima možete vidjeti svakodnevicu ljudi iz sela Atuler u Liangshan Yi autonomnoj prefekturi, koja se nalazi u pokrajini Sechuan, naravno u Kini.

Djeca od 6 do 15 godina, u pratnji troje odraslih, provela bi dva sata u jednom smjeru penjući se preko 17 ljestava napravljenih od lijana kako bi prešla 800 metara visoku stijenu na putu do škole, u koju su odlazili dva puta mjesečno. Ostali seljani koristili su se istim ljestvama kako bi odnijeli svoje proizvode u lokalne trgovine. U selu su tada ukupno živjele 72 obitelji pa možemo zaključiti kako je promet ljestvama bio prilično intenzivan.

Sve u svemu, pogledajte našu galeriju, zaplješćite malim hrabrim Kinezima i sačuvajte link za sljedeći put, kada vam roditelji budu pričali o njihovom groznom putu do škole.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije