AMERIČKI IZBORI

Joe Biden se obratio javnosti i poručio: Nitko neće ukrasti našu demokraciju

REUTERS
04.11.2020.
u 22:41

Amerika je pretrpjela previše da bi joj se to dogodilo. Moji prijatelji, uvjeren sam da ćemo biti pobjednici - naveo je.

Predsjendnički kandidat Joe Biden se obratio javnosti iz Centra Chase. 

- Hvala vam što ste glasovali. Nikad toliko ljudi nije izašlo na izbore, usprkos pandemiji. Moć ne može biti uzeta od ljudi. Oni su ti koji odlučuju tko će biti predsjednik države. Očito je da pobjeđujemo u dovoljno saveznih država - kazao je i naveo kako neće u ovom trenutku proglasiti pobjedu, no i da vjeruje da će pobijediti. 

Istaknuo je kako on i Harris će osvojiti više glasova nego itko prije u povijesti.  - Ponosan sam na nas. Samo tri kampanje su svrgnule predsjednika u mandatu, ako Bog da, mi ćemo biti četvrta i to je veliko postignuće. Nadam se da ćemo nakon izbora smiriti retoriku. Znam da to neće biti lako. Nisam naivan. Znam da smo podijeljeni u toliko toga, ali mi nismo neprijatelji. Nas kao Amerikance više spaja nego razdvaja. 

Istaknuo je kako je on možda kandidat demokrata, ali da će kao predsjednik biti predsjednik svima. 

- Svaki glas mora se prebrojiti. Nitko neće ukrasti našu demokraciju. Mi, narod, nećemo se utišati, nećemo se predati. Ovo će biti pobjeda američkog naroda. Amerika je pretrpjela previše da bi joj se to dogodilo. Moji prijatelji, uvjeren sam da ćemo biti pobjednici - naveo je. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije