Predsjednik Europske komisije

Juncker ironično: Bilo bi jako dobro da sam ja premijer Velike Britanije

Jean-Claude Juncker
Reuters/PIXSELL
23.02.2018.
u 17:04

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker u petak se s ironijom osvrnuo na nejasnoće u pogledu britanskog stajališta o budućem odnosu Britanije s EU-om te je dodao kako bi "bilo jako dobro kad bi on bio premijer Velike Britanije".

Juncker je tako odgovorio novinarima u Bruxellesu, dan nakon maratonske sjednice vlade britanske premijerke Therese May tijekom koje je sa svojim glavnim ministrima pokušala učvrstiti stajalište o budućnosti odnosa Velike Britanije s Europskom unijom. 

"Nisam britanski premijer, iako bi bilo dobro da jesam", kazao je uz smješak Juncker novinarima po dolasku na europski summit u Bruxellesu posvećen budućnosti EU-a nakon Brexita. 

"Prokomentirat ću rezultat sjednice britanske vlade kada budem upoznat s preciznim zaključcima", dodao je na engleskom. 

"A kada su posrijedi parlament i britanska vlada, smatram da je na njima da odgovore na nova pitanja koja su se pojavila u Velikoj Britaniji", kazao je Juncker, dodavši da će "po njegovoj radnoj hipotezi Velika Britanija napustiti EU krajem 2019.", kako je i predviđeno. 

Britanska premijerka Theresa May bi 2. ožujka trebala iznijeti svoju viziju post-Brexit partnerstva s EU-om, kazao je njezin glasnogovornik. 

U četvrtak je osam sati razgovarala sa svojim glavnim ministrima u Chequersu blizu Londona. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije