Odlazeći predsjednik ek

Juncker ne očekuje nove američke tarife na europske automobille

Jean-Claude Juncker
Reuters/PIXSELL
08.11.2019.
u 16:56

Odlazeći predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker izjavio je u petak kako ne smatra da će američki predsjednik Donald Trump uvesti nove tarife na uvozne europske automobile.

Trumpova administracija već je uvela tarife na europski uvozni čelik, aluminij i poljoprivredne proizvode, i trebala bi odlučiti sljedeći tjedan hoće li uvesti tarife na masovni uvoz europskih automobila. 

Prethodne tarife već su izazvale osvetničke mjere 28-člane EU, dok bi nove američke tarife na europske automobile mogle značajno pogoršati napetosti.

EU i Washington pokušavaju zaključiti trgovinski sporazum do sredine studenoga kako bi ublažili situaciju.

- Trump će se žaliti u izvjesnoj mjeri, ali neće uvesti nikakve tarife na uvozne automobile - izjavio je Juncker za njemačke novine Sueddeutsche Zeitung.

- On to neće učiniti. Vi razgovarate s potpuno obaviještenom osobom - izjavio je Juncker za njemačke novine, ne konkretizirajući detalje, prenosi Associated Press.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije