JASNA PORUKA

Južna Koreja simulirala napad na sjevernokorejski nuklearni lansirni pogon

Reuters/Pixsell
04.09.2017.
u 08:56

Južnokorejska vojska je izvela vježbu s bojnim streljivom simulirajući napad na sjevernokorejski nuklearni lansirni poligon, pogodivši "izabrane mete u Japanskome moru"

Južna Koreja je u nedjelju navečer izvela vojnu vježbu u kojoj se koristila balističkim raketama, kao odgovor na sjevernokorejski nuklearni pokus, izvijestila je službena južnokorejska agencija Yonhap. 

Južnokorejska vojska je izvela vježbu s bojnim streljivom simulirajući napad na sjevernokorejski nuklearni lansirni poligon, pogodivši "izabrane mete u Japanskome moru", piše Yonhap, prenoseći priopćenje južnokorejskog združenog glavnog stožera. 

"Vježba je odgovor na šesti nuklearni pokus Sjevera (...) i u njoj su se koristili južnokorejske balističke rakete Hyunmoo i lovci F-15K", navodi agencija. Južnokorejska agencija dodaje da su izabrane mete bile na udaljenosti koja odgovara udaljenosti sjevernokorejskog nuklearnog lansirnog poligona Punggyeri, na sjeveroistoku zemlje. 

Pyongyang je objavio da je u nedjelju izveo pokus s hidrogenskom bombom puno veće snage nego u prošlim nuklearnim pokusima nazivajući ga "savršeno uspješnim", kako je izvijestila sjevernokorejska televizija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?