RAT U UKRAJINI

Kako Rusija do sada napreduje u osvajanju Ukrajine: Usporili na jugu, ali se koncentriraju na sjever

01.03.2022.
u 10:12

Ratni analitičari na američkom Institutu za proučavanje rata objavili su najnovije ažuriranje o borbama u Ukrajini. 

Oni navode da je šestog dana invazije Ukrajine došlo do blagog zatišja dok Rusija reorganizira vojsku, opremu i oružje protiv hrabre ukrajinske obrane, koja se ispostavila mnogo jača nego što je Moskva procijenila.

Govoreći o glavnom gradu ratni analitičari navode da je ukrajinska obrana ovdje do sada bila jaka i da je situacija prihvatljiva. Problem je ukoliko Rusija nastavi slati vojnike jer Ukrajina vjerojatno ne može spriječiti te snage da opkole grad. Ono što mogu jeste natjerati Rusiju da "skupo plati" preuzimanje kontrole nad glavnim gradom, prenosi Klix.

"Trenutno je ruska aktivnost ograničena jer čekaju pojačanje. Mislimo da će nastaviti napad s većom snagom u nadolazećim satima", naveli su.

image

Mapa ruske invazije

 BBC -

U sjeverozapadnom Harkovu, drugom najvećem gradu Ukrajine, ruski napad je intenziviran u posljednjih 48 sati.

Ruske snage ovdje sada koriste oružje iz cijevi i raketnog topništva i to uzrokuje mnogo više smrtnih slučajeva i štete među civilima. Ukrajinski dužnosnici navode da su ovdje uništene mnoge stambene mete, da je stradalo desetine civila, ali i ukrajinskih vojnika.

image

Mapa ruske invazije

 BBC -

Na jugu Ukrajine je ruski napredak posljednjih dana usporen u odnosu na prve dane rata, kažu analitičari.

To bi moglo biti zato što Rusija koncentrira trupe kako bi pokrenula "odlučan" napad na gradove Mariupolj na istoku, a možda i na Zaporožje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije