Migracijski program

Kanada će primiti 20.000 afganistanskih izbjeglica

Migranti
14.08.2021.
u 09:24

Kanadska vlada je u petak izrazila spremnost da primi 20.000 afganistanskih izbjeglica u okviru novog migracijskog programa, zbog "izbijanja humanitarne krize na tom području".

- Situacija u Afganistanu je strašna i Kanada neće stajati prekriženih ruku - rekao je ministar za migraciju, izbjeglice i državljanstvo Marco Mendicino najavljujući program.

Ovom odlukom Kanade bit će obuhvaćene "posebno ranjive osobe", posebno žene na istaknutim položajima, aktivisti za ljudska prava, progonjene vjerske manjine, novinari i pripadnici LGBTQI zajednice.

Letom kanadskog ratnog zrakoplovstva u petak je u Toronto stigla "grupa afganistanskih državljana" koji su pomagali zemlji, rekao je Harjit Sajjan, ministar obrane.

Marc Garneau, ministar vanjskih poslova, objavio je na Twitteru da Kanada "duguje Afganistancima" i da će se zemlja i ubuduće brinuti o njihovoj sigurnosti, javlja Hina.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije