INCIDENT

Kaos na granici Mađarske i Srbije: Migranti probili ogradu, policija pucala

Twitter
28.01.2020.
u 12:50

Veća grupa migranata probila je ogradu kod srbijansko-mađarskog prijelaza Horgoš-Reske 2.

Kako je priopćila mađarska policija, dvije grupe migranata su jutros oko 5:30 sati pokušale nezakonito ući na teritorij Mađarske.

Oko 60 migranata probilo je ogradu u vrijeme kada je prijelaz Horgoš 2 zatvoren, a dežurni mađarski policajci ispalili su nekoliko hitaca upozorenja uzrak, što je spriječilo migrante da nelegalno uđu u Mađarsku.

Mađarska policija je zatvorila to područje zbog incidenta, pa kako granični prijelaz Reske nije u funkciji, i Horgoš je privremeno zatvoren.

- Zaustavili su ih metci upozorenja, četvero je uhićeno, neki su pobjegli. Granični prijelaz Reske policija je privremeno zatvorila. Na tom području postavljeno je nekoliko kontrolnih punktova i neprekidno se nadgledaju ulazna vozila zbog krijumčarenja. Prvi put nakon 2015. godine granični prijelaz Reske je privremeno zatvoren – pišu mađarski mediji, prenosi Avaz. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?