SPORNI UGOVOR

Karamarko: Ja znam da ja nisam u nikakvom sukobu interesa

Tomislav Karamarko
Patrik Macek/PIXSELL
18.05.2016.
u 17:33

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa danas je odlučilo pokrenuti postupak kako bi se utvrdilo nalazi li se Karamarko u sukobu interesa

 Ja znam da ja nisam u nikakvom sukobu interesa - rekao je potpredsjednik hrvatske Vlade Tomislav Karamarko za Novu TV govoreći o spornom ugovoru njegove supruge Ane Karamarko s lobistom MOL-a Josipom Petrovićem.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa danas je odlučilo pokrenuti postupak kako bi se utvrdilo nalazi li se Karamarko u sukobu interesa, piše Vecernji.hr.

Karamarko je rekao da je dovoljno da ga se izuzme iz odlučivanja u slučaju Ina-Mol "iako je na čelu stranke koja određuje nacionalnu politiku". Rekao je da svojim stavom oko arbitraže brani nacionalne interese,

- Ja sam rekao jednu stvar, gledajte 2014. je počela arbitraža. Neki kažu da ako izgubimo, ne daj Bože, da bi nas to moglo koštati milijarde kuna. Prema tome, mene samo zanima kako bi nakon jednog takvog financijskog udara mi krpali proračun, sljedeće godine i one godine iza. Ja o tome razmišljam. Ja razmišljam o skupim troškovima odvjetničke kuće koja zastupa Hrvatsku. Prema tome, to je pitanje skrbi o nacionalnim interesima, a ne nešto drugo. Arbitraža ide dalje. Mi smo i neki dan podržali da arbitraža ide dalje, pitanje je da li se ona može zaustaviti. Molimo Boga da je dobijemo - rekao je Karamarko.

Na pitanje je li u Finskoj lobirao za energetski posao ruske tvrtke odgovorio je:

- Ma dajte molim Vas! Ajmo biti malo ozbiljni. Je li ovo emisija za viceve ili je ovo ozbiljan Dnevnik? Šalim se. Naravno da to nije istina. Pa kakve su to priče?

Karamarko je pojasnio da je bio tamo jer je bio pozvan na gospodarski forum.

Također je žestoko kritizirao SDP i rad bivše Milanovićeve Vlade te naglasio da neće biti prijevremenih izbora.

- Vlada je stabilna dok god HDZ to želi. A mi to želimo - rekao je Karamarko.

Karamarko je u razgovoru za RTL podsjetio da je ugovor napravljen prije nego što je postao predsjednikom HDZ-a, a prekinut prije nego je ušao u Vladu. 

- Arbitražni postupak je počeo 2014. Prema tome, biti Nostradamus, sve to predvidjeti, pa predvidjeti da će netko od toga raditi nekakvu priču je bilo praktički nemoguće. Afera je izmišljena u funkciji destabilizacije i mene i HDZ-a - rekao je Karamarko.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije