POKAZIVANJE MIŠIĆA

Kina stvara elitnu i moćnu vojsku: 'Ne bojte se smrti'

04.01.2018.
u 14:13

Ovo je prvi puta od osnutka zemlje da je zapovjednik izdao naputke za vojne vježbe - kazao je umirovljeni general Xu Guangyu

Kineski predsjednik Xi Jinping održao je govor pred oko sedam tisuća vojnika u sjevernoj pokrajini Hebei gdje im je poručio kako se ne trebaju bojati teškoća i smrti. 

Predsjednik Jinping je naglasio kako bi vojska trebala 'stvoriti elitnu i moćnu silu koja je uvijek spremna za borbu' te kako bi ispunili zadatke koje im zadaje komunistička partija i 'narod nove ere'. Guardian navodi kako u kineskim državnim medijima piše da je predsjednik dobio dug i snažan aplauz nakon govora,a pred njima je stajao u maskirnom odjelu. Pišu i kako su se vojnici okupili na 4000 lokacija diljem zemlje kako bi poslušali naredbe glavnog zapovjednika.

- Ovo je prvi puta od osnutka zemlje da je zapovjednik izdao naputke za vojne vježbe - kazao je umirovljeni general Xu Guangyu za Global Times i dodao kako ovo pokazuje da je borbena spremnost strateški zadatak kineske vojske.  

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?