Mette Frederiksen

Konačno se udala danska premijerka nakon nekoliko političkih odgoda

16.07.2020.
u 11:42

Danska premijerka Mette Frederiksen konačno se udala u srijedu nakon što je nekoliko puta moralal odgoditi vjenčanje zbog poslovnih obaveza, među kojima i zbog samita Europske unije.

Frederiksen se udala za svog partnera Boa Tengberga u srijedu poslijepodne u maloj crkvi na otoku Monu u Baltičkom moru, gdje par ima vikendicu, izvijestila je novinska agencija Ritzau.

Vjenčanje je navodno bilo malo, a među gostima je bio bivši premijer Poul Nyrup kao i nekoliko ministara u vladi premijerke Frederiksen.

Četrdesetdvogodišnja političarka planirala se udati za Tengberga prošlo ljeto, ali su joj stali na put danski parlamentarni izbori.

Planove za vjenčanje ove godine pokvario je koronavirus.

Zadnji dogovoreni datum vjenčanja bio je 18. srpnja, ali ni to nije bilo moguće zbog samita Europske unije u posljednji trenutak na kojem će se raspravljati o 750 milijardi vrijednom planu za oporavka od koronavirusa.

Frederiksen je upoznala Tengberga, 55-godišnjeg filmskog redatelja i fotografa, preko zajedničkih prijatelja 2014.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?