LUDILO NA TRŽIŠTU

Kopija Jordanova ugovora prodana za 57 tisuća USD

VL
Autor
Dražen Bradjić
12.08.2020.
u 13:43

Na tržištu sportskih memorabilija iz godine u godinu sve je luđe. Najnoviji dokaz je izvjesni kupac fotokopije prvog NBA ugovora Michaela Jordana koji je tih nekoliko komada papira platio 57.068 USD. Ako je dotični toliko platio kopiju, pa koliko bi onda isti čovjek ili netko sličan iskeširao za original potpisan 24. rujna 1984. u kojem, u 27 točaka, stoji da se Jordan obvezuje da će za Chicago Bullse igrati idućih sedam godina?

Da je nakon emitiranja dokumentarnog serijala od 10 epizoda “The Last Dance” poraslo zanimanje za suvenire koji imaju veze sa najvećim košarkašem svih vremena dokazuje i informacija s iste dražbe. Naime, za par tenisica iz prve serije “Air Jordan” netko komu novca ne nedostaje platio je 379.757 USD. Za ofucane tenisice u kojima je netko igrao prije 35 godina!!? Gledano iz kuta prosječna čovjeka, to je doista teško povjerovati, ali iz perspektive bogataša koji ne zna kako bi trošio svoje bogatstvo to je prava sitnica koja će mu poslužiti da se hvali svojim tajkunskim pajdašima ili ostavlja dojam na svoje goste.

U tim tenisicama Jordan je odigrao 18 utakmica nakon povratka poslije prijeloma lijevog stopala. Kada se oporavio, proizvođač opreme Nike izradio je modificiranu verziju “Air Jordan 1” kako bi svom “manekenu” omogućio što brži povratak u punu formu. A riječ je o sportskim papučama u kojima je Jordan odigrao utakmicu u ožujku 1986. u Madison Square Gardenu kada je domaćim Knicksima zabio 24 koša u 23 minute. Aukcijska kuća koja je tenisice licitirala tvrdi da ih je prodao čovjek, tada još dječak, koji je tenisice s potpisom, nakon utakmice, dobio osobno od Jordana.

 

 

 



 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?